top of page

På Plats-Hjältar

På Plats-Hjältar och Vacaid (Vacation Aid)

Har du någonsin varit på semester i ett fattigt land och då upplevt känslan av maktlöshet? Med Vacaid finns det möjlighet att hjälpa till på plats i den utsträckning man vill med sin kompetens. Detta kan du göra inom olika områden där vi gör skillnad. Du kommer tillbaka från din semester utvilad men även med en känsla av att du med din närvaro gjort skillnad och bidragit till positiv förändring. Kontakta oss och berätta mer om dig själv så kommer vi överens om lämplig plats och antal dagar. Att hjälpa till på plats i Gambia ger möjlighet till att själv uppleva nyttan av hjälpen och ger möjlighet till att på ett personligt plan kunna följa upp sitt bidrag.

Vacaid som privatperson

Om du har kompetens inom sjukvård, psykiatri, skola så kan du på plats få uppleva hur det är i Gambia. Genom Vacation-aid kan du hjälpa till ett frivilligt antal dagar på din semester med den relevanta kompetensen som du har inom de sektorer som vi verkar i. Har du annan kompetens som kan behövas får du gärna hjälpa till med det också. Om du vill stanna för en längre vistelse på t.ex. ett sjukhus är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Vacaid som företag

Här kan du som företag hjälpa oss på plats om du är i Gambia. Vi ger er möjlighet att hjälpa till med er yrkeskompetens och utbilda gambisk personal men även arbeta ute på fältet. Det kan gälla renoveringar, hjälpa till med vattenprojekt och solpaneler men även bistå med andra kompetenser såsom sjuksköterska, barnmorska, läkare, psykolog/psykoterapeut, lärare, VVS-kunniga, målare, snickare mm.

Enskilt eller i grupp kan ett företag åka ner specifikt för att bidra med sin kompetens alltifrån att utbilda gambisk personal till att arbeta ute på fältet. Är ditt företag ett vårdföretag så kan ni få bidra med personal till exempel ambulerande landsbygdsläkare/sjuksköterskor. Har ni tex kompetens inom byggsektorn får ni gärna hjälpa till att renovera sjukhus och små kliniker med att bygga om eller måla om. 

 

Partnerföretag, en läkare/sjuksköterska/barnmorska kan arbeta på något av sjukhusinrättningarna som finns. Här kan ditt företag hjälpa till med att betala resa och uppehälle för en till flera personer som kan arbeta nere i Gambia i 1-4 veckor. Erbjuda tjänster till olika institutioner

 

Nedan kan du se de donationer du kan göra som På Plats-Hjälte hos Give back. Besök webbshoppen för möjlighet att sortera!

bottom of page