top of page

Sov Gott- paketet

Lite hårdraget kan man säga att det finns två olika typer av barnhem i Gambia. Det finns de som styrs och bekostas av de stora organisationerna och så finns det de som bara råkat bli ett barnhem. Nedan ser du ett exempel på hur barnens sovplatser kan se ut på den senare typen utav barnhem.

bild på madrasser i barnhem i Gambia
Ibland kan en god natts sömn vara skillnaden mellan en bra och dålig dag

När det bara råkar bli ett barnhem

Ett exempel på ett barnhem som bara råkar komma till kan börja med en god samarit. Någon som tar sig an ett eller två barn utöver sina egna, ofta inom släkten. Sedan går ordet genom byarna om att personen tar sig an barn och nya individer lämpas av utanför dennes hem tills det helt plötsligt blivit ett litet barnhem. Problemet är att den ekonomiska situationen inte var optimal från början och blir än mer ansträngd ju fler munnar det dykt upp att mätta. Och när man knappt har mat för dagen så är sängsituationen inte en prioritet.


Alla barn förtjänar en god natts sömn

Vi på Give back har olika paket som är ämnade för barnhemmen men detta är ett vi verkligen vurmar för. Vi tror att en bra dag kan börja med en god natts sömn och vet att för bara 125 pengar kan ett barnhem köpa in lakan eller madrasskydd, en kudde och kuddöverdrag samt ett svalt täcken och påslakan för en säng som man sedan kan dela på. Så enkelt kan det vara att göra skillnad för ett barnhem!


Hjärtliga hälsningar,

Give back- teamet

 

Du kan läsa mer om Sov Gott- paketet Här.

Коментарі


Функцію коментування вимкнено.
bottom of page